
2 ANNOSTA
Ainekset:
1 kasvisliemikuutio
vettä
1 pieni sipuli
2 rkl öljyä
1 pieni sipuli
2 rkl öljyä
1,5 dl risottoriisiä
1 tlk (0,33 dl) kuivaa omenasiideriä
½ ps pakastepinaattia
1,5 dl pakasteherneitä
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
basilikanlehtiä
Valmistus:
1. Kaada noin litra vettä pieneen kattilaan ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna liemi levyllä, ja jätä se pienelle lämmölle odottamaan.
2. Silppua silpuli ja kuullota se paistinpannulla öljyssä. Lisää kuiva riisi paistinpannulle, ja sekoittele sitä kunnes se on läpikuultavaa.
3. Kaada tölkillinen siideriä pannulle, ja sekoita kunnes se on imeytynyt riisiin. Kaada sitten pannulle desi lämmintä kasvislientä ja sekoita kunnes se on haihtunut. Toista liemen lisäämistä, kunnes riisi on kypsää
4. Sulata pakastepinaattia ja -herneitä hieman mikrossa tai liemikattilassa. Lisää ne sitten pannulle ja mausta risotto suolalla ja pippurilla. Tarjoile risotto basilikanlehtien kanssa.
3. Kaada tölkillinen siideriä pannulle, ja sekoita kunnes se on imeytynyt riisiin. Kaada sitten pannulle desi lämmintä kasvislientä ja sekoita kunnes se on haihtunut. Toista liemen lisäämistä, kunnes riisi on kypsää
4. Sulata pakastepinaattia ja -herneitä hieman mikrossa tai liemikattilassa. Lisää ne sitten pannulle ja mausta risotto suolalla ja pippurilla. Tarjoile risotto basilikanlehtien kanssa.
Kommentoi: