
This is Halloween, this is Halloween!
PELLILLINEN
Ainekset:
Pohja:
Pohja:
4-5 porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3 tl kanelia
1 ½ tl vaniljasokeria
150 g voita
Kuorrutus:
100 g voita
1 prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
Tarjoiluun:
suklaarusinoita
Valmistus:
1. Laita uuni
päälle 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita
jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri kulhossa keskenään. Sulata syvällä
lautasella mikrossa 150 g voita. Ota myös 100 g voita huoneenlämpöön
odottamaan, tarvitset sitä myöhemmin.
3. Vaahdota sähkövatkaimella
isossa kulhossa munat ja sokeri. Mitä kuohkeampaa vaahtoa, sen parempi.
4. Lisää muna-sokerivaahtoon
puolet porkkanaraasteesta, jauhoseoksesta sekä sulasta voista. Nostele aineet (esim.
puuhaarukalla) keskenään sekaisin, älä sekoita liian voimakkaasti. Lisää sitten
loput aineista vaahdon joukkoon, ja nostele vielä tasaiseksi.
5. Ota uunipelti,
levitä päälle leivinpaperi ja kaada seos siihen. Paista uunissa n. 20-25
minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
6. Pohjan valmisteleminen:
Leikkaa
jäähtynyt porkkanakakku pellin lyhyemmän sivun suuntaisesti niin, että
jaat ensin koko kakun puoliksi suoralla leikkauksella. Puolita nämä osat edestakaisilla siksak-viilloilla. Leikkaa vielä kakku pitkittäissuunnassa neljään osaan. Lopputuloksena sinulla pitäisi olla haamua
muistuttavia kakkupaloja.
7. Tee kuorrutus: Vaahdota
sähkövatkaimella tuorejuusto sekä (huoneenlämmössä ollut) voi keskenään. Lisää
vielä joukkoon tomusokeri ja sekoita huolella. Laita kuorrutus jääkaappiin
jähmettymään.
8. Laita
kuorrutusta valmiiksi leikatuille kakkupaloille aina tarjoilun yhteydessä.
Muista laittaa haamuille suklaarusinat silmiksi.
Vinkit:
- Porkkanakakun kypsyyden
sisältä voit tarkistaa helposti cocktailtikulla. Paina tikku eri kohtiin
kakkua, jos siihen jää taikinaa, se ei ole vielä kypsää.
Kommentoi: