
Olin suorastaan yllättynyt, kuinka moniin ruokiin siskonmakkara sopii. Kastikkeisiin, pastoihin, leivonnaisiin, sekä tietenkin pihveihin. Hullu visioni siskomakkarapihveistä oli pakko toteuttaa, ja se onkin aivan malliesimerkki opiskelijaruoasta: erittäin helppo, nopea sekä halpa. Pihvien mieto lihaisa maku on myös varmasti monen mieleen, ja sopii sekä gluteenittomaan, että laktoosittomaan ruokavalioon.
4 ANNOSTA
Ainekset:
½ dl perunamuusijauhetta
1 dl vettä
1 pkt (500g) siskonmakkaraa
ripaus chilijauhetta
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta
persiljaruukku
paistorasvaa
Valmistus:
1. Sekoita kulhossa perunamuusijauhe veteen. Purista
joukkoon siskonmakkarat kuorestaan. Mausta chilijauheella.
2. Lisää seokseen kananmuna sekä juustoraaste. Silppua keittiösaksilla
joukkoon persiljaa. Sekoita massa haarukalla tasaiseksi.
3. Ota esiin paistinpannu, -rasva sekä kupillinen vettä
(sormillesi). Muotoile haluamasi kokoisia pihvejä. Kostuta sormiasi kunnolla jokaisen pihvin välillä.
4. Paista pihvin kumpaakin puolta muutama minuutti pannulla rasvassa. Tarjoile pihvit
perunamuusin kanssa.
Vinkit:
- Ylijäänyt perunamuusijauhe kannattaa tehdä ohjeen
mukaan valmiiksi lisukkeeksi pihveille. Silppua saksilla myös hieman ylijäänyttä
persiljaa muusiin.
- Leikkaa aina välillä puristetun siskonmakkaran
kuoriosa pois keittiösaksilla. Tarvitset saksia myös persiljan silppuamiseen.
Kommentoi: