13.11.16

Siskonmakkarapihvit





Eräänä iltana tiskejä laittaessa tuli mieleeni poikkeuksellinen ajatus: "Miksi pirskatissa siskonmakkaraa käytetään aina vain keittoon? Miksei vaikka pihveihin? Tässä on nyt selkeästi potenttiaalia!" Nopea googlaus osoitti, että en jälleen ollut ensimmäinen, joka on tämän neronleimauksen saanut.

Olin suorastaan yllättynyt, kuinka moniin ruokiin siskonmakkara sopii. Kastikkeisiin, pastoihin, leivonnaisiin, sekä tietenkin pihveihin. Hullu visioni siskomakkarapihveistä oli pakko toteuttaa, ja se onkin aivan malliesimerkki opiskelijaruoasta: erittäin helppo, nopea sekä halpa. Pihvien mieto lihaisa maku on myös varmasti monen mieleen, ja sopii sekä gluteenittomaan, että laktoosittomaan ruokavalioon.


4 ANNOSTA



Ainekset:

½ dl perunamuusijauhetta
1 dl vettä
1 pkt (500g) siskonmakkaraa
ripaus chilijauhetta
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta
persiljaruukku
paistorasvaa


Valmistus:

1. Sekoita kulhossa perunamuusijauhe veteen. Purista joukkoon siskonmakkarat kuorestaan. Mausta chilijauheella.

2. Lisää seokseen kananmuna sekä juustoraaste. Silppua keittiösaksilla joukkoon persiljaa. Sekoita massa haarukalla tasaiseksi.

3. Ota esiin paistinpannu, -rasva sekä kupillinen vettä (sormillesi). Muotoile haluamasi kokoisia pihvejä. Kostuta sormiasi kunnolla jokaisen pihvin välillä.

4. Paista pihvin kumpaakin puolta muutama minuutti pannulla rasvassa. Tarjoile pihvit perunamuusin kanssa.


Vinkit:

- Ylijäänyt perunamuusijauhe kannattaa tehdä ohjeen mukaan valmiiksi lisukkeeksi pihveille. Silppua saksilla myös hieman ylijäänyttä persiljaa muusiin.

- Leikkaa aina välillä puristetun siskonmakkaran kuoriosa pois keittiösaksilla. Tarvitset saksia myös persiljan silppuamiseen.


Kommentoi: