
6-8 RIISIPALLOA
Ainekset:
4 dl puuroriisiä
vettä
suolaa
1 prk tonnikalaa
1 dl majoneesia
Valmistus:
1. Kaada kannelliseen
kattilaan kylmää vettä, lisää riisi kattilaan ja huljuttele sitä käsin. Tarkoituksena
on huuhdella tärkkelys pois riisistä, joten vaihda vesi ainakin kolme kertaa
pesemisen aikana.
2. Valuta
huuhteluvesi pois ja kaada 4 ½ dl raikasta vettä kattilaan. Lisää myös veteen
ripaus suolaa. Anna riisin seistä kattilassa 5 minuuttia.
3. Peitä kattila
sitten kannella ja kuumenna riisiä liedellä täydellä lämmöllä. Kun riisi alkaa
kiehua, vähennä lämpö minimiin ja anna kiehua 5 minuuttia. Älä nosta kantta
tänä aikana.
4. Käännä lämpö
pois päältä ja anna riisin hautua vielä 5 minuuttia. Älä nosta kantta tänä
aikana. Sekoita tonnikala ja majoneesi kulhossa valmiiksi täytteeksi.
5. Kokoa riisipallo näin:
Ota desimitta tai kahvikuppi, ja kostuta sitä sisältä
vedellä. Painele mitan/kupin reunoille riisiä. Riittää, että jätät keskelle
kolon, mihin mahtuu reilu ruokalusikallinen täytettä. Painele vielä päälle
riisiä, niin että täyte jää piiloon pallon sisään. Kumoa riisipallo mitasta/kupista
ja ripottele päälle hieman suolaa.
Kommentoi: