2.10.16

Porkkanaohukaiset





Kun lapsena meille oli katettu porkkana- tai pinaattiohukaisia, lautanen tyhjeni aina hetkessä. Ohukaisia saa yhä pieneen käteen menevinä valmisversioina lähes joka kaupasta, joten emme selkeästi ole ainoita, joihin iskee välillä nostalgiannälkä. Itsetehtyinä ohukaisista saat vieläkin maistuvampia, ja täytettä vaihtamalla voit päättää mikäli niiden tehtävä on olla lounas, välipala, tai jopa jälkiruoka.

Kyse on siis melko moneen tilanteeseen menevästä lätyskästä. Mikäli tämä ei ole tarpeeksi vakuuttavaa, saat tällä reseptillä tehtyä myös edellämainittuja pinaattilettuja! Korvaa vain porkkana pinaatilla, niin saat herkutellessi myös hieman ruista ranteeseen.


4-5 ANNOSTA



Ainekset:

4 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 3 dl porkkanaraastetta
½ dl sämpyläjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl yrttisuolaa
½ tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria

Paistamiseen:
voita tai margariinia

Tarjoiluun:
2 isoa purkkia raejuustoa


Valmistus:

1. Sekoita vispilällä kulhossa maito ja munat. Raasta porkkana raasteeksi, ja lisää se kulhoon muiden ainesten kanssa.

2. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.

3. Lämmitä hieman rasvaa paistinpannulla. Kaada taikinaa noin desimitallinen pannulle. Paista ensimmäistä puolta, kunnes se on hyytynyt ja sen voi nostaa pannulta lastalla. Paista vielä hetki toista puolta, ja pinoa valmiita ohukaisia lautaselle.

4. Tarjoa raejuuston kanssa. Voit myös tehdä letuista ruokaisampia kun täytät ne vaikkapa jauhelihakastikkeella. Makeita ohukaisista saat täyttämällä ne hillolla.


Vinkit:

- Tällä reseptillä voit tehdä myös pinaattiohukaisia, kun porkkanaraaste korvataan mikrossa sulatetulla pakastepinaatilla (n. 150 g).



Kommentoi: