
Kun lapsena meille oli katettu porkkana- tai pinaattiohukaisia, lautanen tyhjeni aina hetkessä. Ohukaisia saa yhä pieneen käteen menevinä valmisversioina lähes joka kaupasta, joten emme selkeästi ole ainoita, joihin iskee välillä nostalgiannälkä. Itsetehtyinä ohukaisista saat vieläkin maistuvampia, ja täytettä vaihtamalla voit päättää mikäli niiden tehtävä on olla lounas, välipala, tai jopa jälkiruoka.
4-5 ANNOSTA
Ainekset:
4 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 3 dl
porkkanaraastetta
½ dl
sämpyläjauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl yrttisuolaa
½ tl
paprikajauhetta
ripaus
valkopippuria
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Tarjoiluun:
2 isoa purkkia
raejuustoa
Valmistus:
1. Sekoita
vispilällä kulhossa maito ja munat. Raasta porkkana raasteeksi, ja lisää se
kulhoon muiden ainesten kanssa.
2. Anna taikinan
turvota n. 30 minuuttia.
3. Lämmitä hieman
rasvaa paistinpannulla. Kaada taikinaa noin desimitallinen pannulle. Paista
ensimmäistä puolta, kunnes se on hyytynyt ja sen voi nostaa pannulta lastalla.
Paista vielä hetki toista puolta, ja pinoa valmiita ohukaisia lautaselle.
4. Tarjoa
raejuuston kanssa. Voit myös tehdä letuista ruokaisampia kun täytät ne vaikkapa
jauhelihakastikkeella. Makeita ohukaisista saat täyttämällä ne hillolla.
Vinkit:
- Tällä
reseptillä voit tehdä myös pinaattiohukaisia,
kun porkkanaraaste korvataan mikrossa sulatetulla pakastepinaatilla (n. 150 g).
Kommentoi: