2.10.16

Corgikokin Siskonmakkarakeitto





Kouluruokalistojen tarkastelu on yllättävän hyvä tapa bongata halpoja ruokia. Yksi näistä on klassinen siskonmakkarakeitto, joka tuntuu maistuvan lähes jokaiselle. Niin hävytöntä kuin se onkin, lisäsimme keittoon sinne kuulumattoman osan, mikä oli jäänyt unohduksiin ja menossa vanhaksi. Lopputulos yllätti positiivisesti jopa meidänlaiset nostalgikot! Huomaatko sinä, mikä tämä salainen ainesosa on?




4 ANNOSTA



Ainekset:

4 isoa perunaa
4 porkkanaa
1 palsternakka
1 ½ l vettä
2 liha- tai liha-juuresliemikuutiota
½ purjo
1 pkt (500 g) siskonmakkaraa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria


Valmistus:

1. Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka.

2. Kiehauta isossa kattilassa vesi, ja lisää sinne liemikuutiot sekä paloittelemasi kasvikset. Anna kasvisten olla kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat pehmentyneet.

3. Halkaise purjo pitkittäin, ja huuhtele huolellisesti mahdolliset mullat pois sen kerroksista. Paloittele se sitten, ja lisää veteen.

4. Purista siskonmakkarapötköistä pieniä ”palloja” keiton joukkoon. Anna sitten keiton kiehua vielä n. 5 minuuttia.

5. Lisää lopuksi joukkoon kuohukerma ja mausteet. Kiehauta ja tarjoile.


Vinkit:

- Säästät aikaa, kun kiehautat mahdollisimman paljon vettä vedenkeittimessä, ja kaadat sen sitten kattilaan.


Kommentoi: