
Halloumi on yksi juusto-suosikeistani, sekä varmasti monelle muullekin tuttu kesän grilliherkkuna. Kostea, mutta rapeaksi paistettu halloumi menee oivallisesti pastoihin tai salaatteihin, ja on mainio lihankorvike. Meillä ruoat ovat silloin tällöin aika lihapitoisia, joten kasvisruokaan painottaminen on aina hyvää vaihtelua. Uskaltaisin väittää, että salaatti menee kyllä kaikilla alas, kunhan seassa on mukavia juustoisia sattumia.
4 ANNOSTA
Ainekset:
1,5 dl vettä
Valmistus:
1. Tee ruokaa vain syötäväksi tarkoitettu määrä. Murenna veteen kasvisliemikuutio, ja kiehauta vesi kannellisessa kattilassa. Nosta se sitten pois liedeltä.
3. Puolita sitruuna ja purista sen mehu joukkoon. Lisää myös sekaan oliiviöljy ja sekä suola. Sekoita ruokaa haarukalla ja kaada sitten kattilan sisältö syvään lautasen.
Kommentoi: