
Julkaisin juuri ennen kesälomaa pellille tehtävän Kinkku-purjopiirakan ohjeen. Pidämme siitä erittäin paljon, mutta on kuitenkin selvää, että se ei ole nopea- ja helppotekoisin omassa sarjassaan. Onneksi meillä on nyt tarjota vaihtoehto vähän kiireisemmälle kokkaajalle.
Juusto-kinkku on siis nopeampi, helpompi sekä pienempi, sillä se tehdään piirakkavuokaan eikä pellille. Siinä missä kinkku-purjo sopii isommalle porukalle, koemme että tämä piirakka on parempi vaihtoehto yhdelle syöjälle neljäksi kertaa.
4-6 ANNOSTA
Ainekset:
100 g margariinia
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl vettä
2 kananmunaa
1 prk (2 dl)
kermaa
½ tl suolaa
ripaus
valkopippuria
Täyte:
½ paprika
n. 200 g kinkkusuikaleita
100 g emmental-juustoraastetta
kuivattua persiljaa
Valmistus:
1. Pehmennytä
margariini mikrossa, ja sekoita se sitten jauhoihin kulhossa. Lisää joukkoon
vesi ja sekoita tasaiseksi
2. Painele taikina
käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja 225-asteisessa uunissa n. 12–15
min.
3. Vatkaa kananmunat
ja kerma sekaisin. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.
4. Pese ja silppua
paprika. Ripottele esipaistetulle pohjalle paprikasilppu, kinkku, juustoraaste
sekä persilja. Kaada lopuksi päälle muna-kermaseos.
5. Kypsennä
piirasta vielä n. 20 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile salaatin
kanssa.
Kommentoi: