23.10.16

Cheddar-Toastburgerit





Kahden ruoan keskenään yhdistämisessä on mielestäni jotain erittäin mielenkiintoista. Näin on juuri tämän Cheddar-Toastburgerin tapauksessa, jossa on fuusioitunut voileipä sekä burgeri. Lopputuloksena on herkullinen ja helppo pikkupurtava, yksin tai jaettuna vaikkapa viikonlopun kisakatsomoon.

Jos olet vieläpä yhtä epäonnekas kuin me, ja olet käräyttänyt joskus hampurilaispihvit pannun pohjaan, voimme iloksemme ilmoittaa että tämä burgeri menee kokonaisuudessaan uuniin! Voit siis kerrankin nauttia purilaisestasi huoletta. Jos kuitenkin haluat yrittää luoda jotain perinteisempää, suosittelemme Itsetehtyjä hampurilaisia.


4 TOASTIA



Ainekset:

8 viipaletta paahtoleipää
majoneesia
1 pieni punasipuli
1 tomaatti
1 ruohosipuli
400 g jauhelihaa
½ tl suolaa
½ mustapippuria
8 viipaletta (n. 200 g) cheddarsulatejuustoa


Valmistus:

1. Tee toasteja vain syötäväksi tarkoitettu määrä. Levitä leivinpaperi uunipellille. Laita pellille kunkin toastin pohja. Voitele leipien pinnalle majoneesia.

2. Täyte toastin pohja-osalle: Kuori ja viipaloi punasipuli pystysuunnassa renkaiksi. Viipaloi tomaatti. Levitä viipaleita leiville.

3. Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Hienonna ruohosipuli, ja mittaa silppua noin 1 dl mittaan. Sekoita silppu, raaka jauheliha, suola ja mustapippuri keskenään tasaiseksi massaksi.

4. Jaa massa 4 osaan ja muotoile siitä tarvittava määrä litteitä pihvejä. Laita raa’at pihvit leiville sipulien ja tomaattien päälle. Tee vielä leipien kannet laittamalla siivu cheddarjuustoa jäljellä oleville leiville.

5. Laita pelkät toastien pohjat täytteineen uuniin paistumaan 8 minuutiksi. Tämän jälkeen ota pelti pois uunista, ja lisää toastien kannet pellille. Laita pelti takaisin uuniin, ja jatka paistamista vielä n. 5 minuuttia, tai kunnes juusto on kunnolla sulanut. Ota leivät uunista ja laita lopuksi kannet toastien päälle.


Vinkit:

- Yksi toast ei riitä ateriaksi, joten tee tarvittaessa kaksi yhdelle ruokailulle. Vaihtoehtoisesti tarjoile leipä ranskalaisten perunoiden kanssa.

- Säilytä raaka pihvimassa sekä tomaatti- ja sipuliviipaleet hyvin pakattuna jääkaapissa, ja käytä niitä sitä mukaan, kun valmistat toasteja.


Kommentoi: