
Kevät on parsan kovinta sesonkiaikaa. Siksi onkin selvää että sitä kannattaa hyödyntää heti kun halvalla saa. Tällä uunimunakkaalla voit kokeilla sitä varauksetta, sillä mukana on myös kirsikkatomaatteja, sipulia sekä parmesaaniraastetta. Simppeli ja halpa tapa aloittaa kevään ruokasesonki, ja samalla haikailla tulevaa kesää.
2 ANNOSTA
Ainekset:
125 g
kirsikkatomaatteja
½ - 1 sipulia
5-6 tankoa
vihreää parsaa
4 munaa
4 rkl maitoa tai
kermaa
2-3 rkl
parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
öljyä
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Halkaise kirsikkatomaatit, ripottele
niiden pinnalle suolaa ja pippuria, ja valuta päälle hieman öljyä. Laita tomaatit
paistumaan noin 15 minuutiksi uuniin, ja valmistele tällä välin muu munakas.
2. Kuori ja leikkaa sipuli, ja kuullota se pannulla tilkassa öljyssä.
2. Kuori ja leikkaa sipuli, ja kuullota se pannulla tilkassa öljyssä.
3. Laita vettä kattilaan kiehumaan ja lisää joukkoon ripaus
suolaa. Ota parsatangot. Leikkaa niistä hieman kansaosaa pois ja kuori punaruskea
kuoren osa pois (noin kolmasosa tai puolet parsan pituudesta).
4. Laita parsat veteen kiehumaan (5-8 minuuttia), kunnes ne ovat hieman pehmeitä. Huuhtele kypsät parsatangot kylmässä vedessä ja paloittele.
4. Laita parsat veteen kiehumaan (5-8 minuuttia), kunnes ne ovat hieman pehmeitä. Huuhtele kypsät parsatangot kylmässä vedessä ja paloittele.
5. Voitele tai peitä leivinpaperilla pieni uunivuoka. Riko
kulhoon kananmunat, lisää maito/kerma ja ripaus suolaa. Sekoita munien rakenne
rikki ja kumoa massa vuokaan. Laita uuniin (tomaattien kanssa) hetkeksi, kunnes
muna on hieman päältä kypsä.
6. Ota vuoka ja tomaatit pois uunista ja sekoita munakasta
kevyesti. Lisää samalla parsat, sipuli, parmesaaniraaste sekä uunissa olleet
tomaatit.
7. Laita uudelleen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes munakas on hyytynyt, mutta kostea.
7. Laita uudelleen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes munakas on hyytynyt, mutta kostea.
Kommentoi: