17.4.16

Keväinen uunimunakas





Kevät on parsan kovinta sesonkiaikaa. Siksi onkin selvää että sitä kannattaa hyödyntää heti kun halvalla saa. Tällä uunimunakkaalla voit kokeilla sitä varauksetta, sillä mukana on myös kirsikkatomaatteja, sipulia sekä parmesaaniraastetta. Simppeli ja halpa tapa aloittaa kevään ruokasesonki, ja samalla haikailla tulevaa kesää.



2 ANNOSTA



Ainekset:

125 g kirsikkatomaatteja
½ - 1 sipulia
5-6 tankoa vihreää parsaa
4 munaa
4 rkl maitoa tai kermaa
2-3 rkl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
öljyä


Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Halkaise kirsikkatomaatit, ripottele niiden pinnalle suolaa ja pippuria, ja valuta päälle hieman öljyä. Laita tomaatit paistumaan noin 15 minuutiksi uuniin, ja valmistele tällä välin muu munakas.

2. Kuori ja leikkaa sipuli, ja kuullota se pannulla tilkassa öljyssä.

3. Laita vettä kattilaan kiehumaan ja lisää joukkoon ripaus suolaa. Ota parsatangot. Leikkaa niistä hieman kansaosaa pois ja kuori punaruskea kuoren osa pois (noin kolmasosa tai puolet parsan pituudesta).

4. Laita parsat veteen kiehumaan (5-8 minuuttia), kunnes ne ovat hieman pehmeitä. Huuhtele kypsät parsatangot kylmässä vedessä ja paloittele.

5. Voitele tai peitä leivinpaperilla pieni uunivuoka. Riko kulhoon kananmunat, lisää maito/kerma ja ripaus suolaa. Sekoita munien rakenne rikki ja kumoa massa vuokaan. Laita uuniin (tomaattien kanssa) hetkeksi, kunnes muna on hieman päältä kypsä.

6. Ota vuoka ja tomaatit pois uunista ja sekoita munakasta kevyesti. Lisää samalla parsat, sipuli, parmesaaniraaste sekä uunissa olleet tomaatit.

7. Laita uudelleen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes munakas on hyytynyt, mutta kostea. 


Kommentoi: