17.4.16

Tonnikala-couscoussalaatti





Tonnikalasta on moneksi, ja on oikeastaa ihme kuinka vähän käytämme sitä ruoanlaittoon. Se kun menee monen opiskelijan ja urheilijan ruokaan halvan hinnan ja proteiinin määrän takia. Pelkkä pilkottu kurkku tai raejuusto tonnikalan kanssa menee välipalasta, mutta lisäämällä couscousia, tomaattia ja keitettyä kananmunaa saa taas aikaan herkullisen salaatin pääruoaksi, jota kelpaa tarjota isommallekin porukalle.


6 ANNOSTA



Ainekset:

6 munaa
3 dl vettä
½ kalaliemikuutio
3 dl couscousia
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk tonnikalaa (sitruuna-pippuri)
12-15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja (basilikaöljyssä)
rasia (n. 250 g) luumutomaatteja
1 kurkku
n. 50 g auringonkukansiemeniä, cashewpähkinöitä yms.
200-300 g salaattijuustokuutioita


Valmistus:

1. Keitä kananmunat kypsiksi ja leikkaa ne lohkoiksi.

2. Murenna veteen kalaliemikuutiota, ja kiehauta vesi kannellisessa kattilassa. Nosta se sitten pois liedeltä.

3. Lisää veteen couscous ja anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia.

4. Leikkaa aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmäksi, puolita luumutomaatit ja pilko kurkku.

5. Lisää tomaatit ja kurkku couscousin joukkoon siementen ja/tai pähkinöiden kanssa. Lisää vielä joukkoon salaattijuustokuutioita sekä tilkka aurinkokuivattujen tomaattien lientä. Sekoita. Tarjoile kananmunalohkojen kanssa.


2 kommenttia:

  1. Ituhipin resepti eikä mikää opiskelija setti. Vittu pelkkien pähkinöitten hinnalla syö kaks päivää. Aurinkokuivattua tomaattia ja salaattijuustoo. Monella ole varaa tomaatti soosiin ja sissijuustoonkaan :(

    VastaaPoista
  2. Ei ole kyllä tonnikala opiskelijabudjetille sopivaa, halvimmillaankin yli 10€/kg

    VastaaPoista