
Piirakat voivat olla kiireisen opiskelijan pelastus. Kerralla tehdyn piirakan saa näteiksi paloiksi rasioihin kylmään säilymään, minkä jälkeen ne voi nälän yllättäessä kaapata lautaselle ja uudelleenlämmittää. Tämän nokkeluuden ansiosta sinun ei tarvitse moneen päivään keittiössä tehdä muuta kuin paukutella henkseleitäsi.
6-8 ANNOSTA
Ainekset:
Pohja:
150 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl vettä
Täyte:
1 dl vettä
Täyte:
1 paprika
1 purjo
öljyä350 g palvikinkkua
150 g
ranskankermaa
2 dl kermaa
3 munaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus suolaa
Pinnalle:
4 dl juustoraastetta
Valmistus:
1. Pehmennytä jääkappikylmä rasva mikrossa n. 20 sekuntia. Laita rasva muiden pohjaan kuuluvien kuivien aineiden kanssa kulhoon (älä lisää vettä vielä).
2. Nypi sormilla taikina murusiksi, lisää joukkoon vesi, ja laita taikina jääkaappiin.
3. Pilko paprika ja purjo, minkä jälkeen kuullota niitä öljyssä paistinpannulla. Sekoita joukkoon vielä kinkkusuikaleet ja paista hetki.
2. Nypi sormilla taikina murusiksi, lisää joukkoon vesi, ja laita taikina jääkaappiin.
3. Pilko paprika ja purjo, minkä jälkeen kuullota niitä öljyssä paistinpannulla. Sekoita joukkoon vielä kinkkusuikaleet ja paista hetki.
4. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Levitä pellille leivinpaperi.
Ota jääkaapista taikina, ja kauli tai tasoittele se käsin leivinpaperille.
Pistele vielä haarukalla taikinaan reikiä ja laita se sitten uuniin noin 10
minuutiksi.
5. Sekoita paistettuihin kasvis- ja kinkkusuikaleisiin loput täytteeseen kuuluvat ainekset kulhossa.
5. Sekoita paistettuihin kasvis- ja kinkkusuikaleisiin loput täytteeseen kuuluvat ainekset kulhossa.
6. Pohjan esipaiston jälkeen levitä pohjalle kasvis-kinkku-seos, ja sitten edellä mainittu kermaseos. Ripottele vielä pinnalle juustoraaste, ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Kommentoi: