3.4.16

Corgikokin Ruokaisa salaatti





Salaateissa on usein monille ylitsepääsemätön ongelma. Ne eivät täytä tarpeeksi. Eihän sitä kukaan jaksa työskennellä, saatikka opiskella, tyhjällä vatsalla. Yksi tunnettu ratkaisu ongelmaan on Cobbin salaatti. Moinen komistus täyttää juuri ja juuri salaatin kriteerit, näyttäen enemmän lautaselle mahdutetulta buffet-pöydältä.

Alkuperäisessä reseptissä mukaan kuuluisi vielä kuvan ainesten lisäksi sinihomejuusto sekä itsetehty kirpeähkö salaattikastike. Makusyistä jätimme ne pois (tämä ei toki ole muille este, omien mieltymysten mukaan voit muutella salaatin haluamaksesi), ja lisäsimme joukkoon paprikaa, babypinaattia sekä fetakuutioita.

Lopputulos on terveellisempi, nuorempaan makuun sopiva ja oikeastaan sen verran kaukana alkuperäisestä että voin varmaan hyvällä omatunnolla nimetä sen uudelleen.


4 ANNOSTA



Ainekset:

4 kananmunaa
1 ps (100 g) jääsalaattia
½ ps (50 g) babypinaattia
1 punainen paprika
½ punasipulia
3-4 tomaattia
2 avokadoa
1 pkt (170 g) pekonia
1 rs (300 g) broilerinfileesuikaleita tai –pihvejä
fetakuutioita
salaattikastiketta


Valmistus:

1. Aloita laitamalla munat kattilaan kylmään veteen. Lämmitä kattilan vesi kiehuvaksi ja keitä munia noin 8 minuuttia, minkä jälkeen lohko tai puolita ne. 

2. Pese kasvikset. Revi jääsalaatti sopiviksi paloiksi. Leikkaa punasipuli ja paprika suikaleiksi, ja tomaatti sekä avokado lohkoiksi. 

3. Leikkaa pekoni keittiösaksilla paloiksi kylmälle paistinpannulle. Paista ne keskilämmöllä rapeaksi ja laita sitten sivuun talouspaperin päälle valumaan. 

4. Lisää pannulle öljyä ja broileri. Paista kypsäksi ja leikkaa liha sitten suikaleiksi. 

5. Asettele kaikki ainekset lautaselle ja tarjoile fetakuutioiden ja salaattikastikkeen kanssa.


Vinkit:

- Avokadon saat mukaviksi paloiksi kun puolitat sen, poistat kiven, teet hedelmälihaan viiltoja kun se on vielä kuoressa ja lusikoit sen lopuksi irti.


Kommentoi: