Jokaiselle
opiskelijalle tulee varmasti tutuksi klassinen jauhelihapasta, jota tulee
joskus syötyä kyllästymiseen asti. Kun spagettia on vielä jäljellä, kannattaa
vaihtelun vuoksi kokata pasta carbonaaraa, eli miilunpolttajan pastaa. Tämän
juustoisen pastaherkun saa valmiiksi nopeasti ja sitä syö hyvällä ruokahalulla
useammankin päivän.
4 ANNOSTA
Ainekset:
170 g pekonia
100 g palvikinkkua
2-3 valkosipulinkynttä
2 munaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
1,5 dl parmesaaniraastetta
400 g spagettia
vettä
suolaa
mustapippuria
Valmistus:
1. Leikkaa
pekoni ja palvikinkku suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Paista pekoni- ja kinkkusuikaleita paistokasarissa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita. Lisää paiston loppuvaiheessa valkosipuli pekoni- ja kinkkusuikaleiden joukkoon kuullottumaan. Ota paistokasari liedeltä pois.
3. Sekoita kulhossa keskenään munat, kerma ja puolet juustoraasteesta.
4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta spagetti ja kumoa se takaisin kattilaan.
5. Sekoita pekoni- ja kinkkusuikaleet sekä valkosipuli spagetin joukkoon. Lisää muna-kermaseos ja sekoita kaikki aineet kunnolla keskenään.
6. Kuumenna hetki, mutta älä anna munien hyytyä, jotta seos jää kosteaksi. Ripottele annosten päälle loput juustoraasteesta sekä mustapippuria.
2. Paista pekoni- ja kinkkusuikaleita paistokasarissa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita. Lisää paiston loppuvaiheessa valkosipuli pekoni- ja kinkkusuikaleiden joukkoon kuullottumaan. Ota paistokasari liedeltä pois.
3. Sekoita kulhossa keskenään munat, kerma ja puolet juustoraasteesta.
4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta spagetti ja kumoa se takaisin kattilaan.
5. Sekoita pekoni- ja kinkkusuikaleet sekä valkosipuli spagetin joukkoon. Lisää muna-kermaseos ja sekoita kaikki aineet kunnolla keskenään.
6. Kuumenna hetki, mutta älä anna munien hyytyä, jotta seos jää kosteaksi. Ripottele annosten päälle loput juustoraasteesta sekä mustapippuria.
Kommentoi: