
Viime vuoden yksi suurimpia ruokailmiöitä oli ehdottomasti nyhtöpossu eli pulled pork. Ei mennyt aikaakaan kun päätimme sitä kokeilla. Emme yleisesti käytä possua ruoanlaittoon kovin usein sen mitäänsanomattoman maun vuoksi, mutta tämä ruoka vie possun muiden lihojen tasolle herkullisuudessa ja vielä reilusti yli.
Jos possu siis ei lukeudu lempilihoihisi, anna sille uusi mahdollisuus ja varaudu yllättymään. On totta että ei tule äkkiseltään mieleen yhtä aikaavievää ruokaa, mutta on hyvä huomioida että itse ruoan valmisteluun menee vain tovi. Jos laitat lihan uuniin puoleltapäivin, on porsaan kaslerpala alkuillaksi mureutunut ja valmiina nautittavaksi.
6 ANNOSTA
Ainekset:
1200 g porsaan
kasleria
1 ½ dl ruokosokeria
1 ½ rkl suolaa
1 rkl korianteria
2 tl inkivääriä
1 ½ tl mustapippuria
Valmistus:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
2. Yhdistä kaikki mausteet keskenään. Hiero tätä mausteseosta tasaisesti lihan pintaan.
3. Nosta liha uunivuokaan, ja peitä se kannella jos mahdollista, muussa tapauksessa alumiinifoliolla.
4. Kypsennä 110-asteisessa uunissa n. 6 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.
2. Yhdistä kaikki mausteet keskenään. Hiero tätä mausteseosta tasaisesti lihan pintaan.
3. Nosta liha uunivuokaan, ja peitä se kannella jos mahdollista, muussa tapauksessa alumiinifoliolla.
4. Kypsennä 110-asteisessa uunissa n. 6 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.
5. Käännä uunin lämpö pois ja anna vetäytyä jälkilämmöllä vähintään puolen tunnin ajan. Ota sitten liha pois uunista ja anna vielä hetken jäähtyä.
6. Leikkaa syötäväksi tarkoitettu määrä lihaa ja siirrä se leikkuulaudalle. Ota kaksi haarukkaa, ja revi niillä liha pieniksi suikaleiksi. Sekoita riivitty liha paistoliemeen. Tarjoile valmiin grillauskastikkeen kaverina.
6. Leikkaa syötäväksi tarkoitettu määrä lihaa ja siirrä se leikkuulaudalle. Ota kaksi haarukkaa, ja revi niillä liha pieniksi suikaleiksi. Sekoita riivitty liha paistoliemeen. Tarjoile valmiin grillauskastikkeen kaverina.
Vinkit:
- Laita paistettu liha paistoliemineen peitettynä kylmään säilymään ja maustumaan.
Kommentoi: