20.3.16

Tomaatti-pestokeitto





Soseutetut kasviskeitot ovat ruokavaihtoehto johon jokaisen pienellä budjetilla syöjän on syytä tutustua. Tämä tomaatti-pestokeitto on mainio esimerkki kasvisruoasta, joka pienellä twistillä yllättää paatuneimmankin kasvisten karttajan. Monet tomaattikeitot vaativat runsaasti erilaisia mausteita, mutta tämä simppeli versio saa herkullisen makunsa punaisesta pestosta, fariinisokerista ja ranskankermasta. 



4 ANNOSTA



Ainekset:

1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
5 rkl punaista pestoa
2 prk (2 x 400/260 g) säilykekirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
vettä
1 kasvisliemikuutio
2/3 prk (100 g) ranskankermaa
2 rkl fariinisokeria
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:
1/3 prk (50 g) ranskankermaa


Valmistus:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. 

2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne punainen peston sekä säilykekirsikkatomaattien kanssa kattilaan. 

3. Kun olet kaatanut kirsikkatomaatit, laske niiden purkit lähes täyteen vedenkeittimessä lämmitettyä vettä. Ravistele hieman ja kaada kummankin sisältö kattilaan.

4. Murenna kasvisliemikuutio mukaan. Anna kiehua noin 10-15 minuuttia.

5. Lisää joukkoon noin 2/3 ranskankermasta sekä mausteet. 

6. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna soseutettu keitto uudelleen melkein kiehuvaksi ja tarjoa lopun ranskankerman kanssa. 


Kommentoi: