
Kananugetit yhdessä ranskalaisten ja dipin kaverina on usealle takuuvarma suosikki kotona ja ravintolassa jo pienestä pitäen. Meille ainakin. Ei siis liene ihme että nugetteja tai niiden kaltaisia valmisruokia on nykyään kaupasta saatavilla jokaisessa muodossa. Viimeisin mainoksissa pyörinyt korvamato taisi olla Kariniemen "kana-kana-kanan pikkupullat". Kun pitkälle prosessoidun kanan maku alkaa nyppiä, on korkea aika kääriä hihat ja paistaa itsetehtyjä rapean meheviä kananugetteja.
6 ANNOSTA
Ainekset:
700-800 g kanafileitä
2 kananmunaa
n. 1 dl korppujauhoja
n. 1 dl vehnäjauhoja
paprikajauhetta
chilijauhetta
suolaa
rypsi- tai oliiviöljyä
Valmistus:
1. Ota syötäväksi tarkoitettu määrä kanafileitä ja laita loput säilöön. Leikkaa kanafileet nugetin kokoisiksi paloiksi.
2. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhon ja mausteiden sekoitus. Valitse sopiva suhde mausteille makusi mukaan.
2. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhon ja mausteiden sekoitus. Valitse sopiva suhde mausteille makusi mukaan.
3. Laita toiselle lautaselle
korppujauhoa, ja kolmannelle syvälle lautaselle riko kananmuna(t).
4. Pyörittele filepalat ensin vehnäjauhoseoksessa, kasta ne sitten kananmunaan ja viimeiseksi pyörittele korppujauhossa.
5. Kuumenna kattilassa, padassa tai korkeareunaisessa pannussa öljyä sen verran että nugetit mahtuvat kokonaan uppoamaan sinne.
6. Paista nugetteja sopivan kokoisissa erissä tämä huomioiden. Nugeteilla menee noin 3-5 minuuttia kypsyä, fileiden koosta ja paistolämpötilasta riippuen. Nyrkkisääntö on että kanan tulee olla sisältä kypsää.
7. Voit kokeilla 3 minuutin kohdalla kypsyyttä halkaisemalla paksuimman yksilön. Älä paista nugetteja maksimilämmöllä tai ylipäätään liian kauan, tai ne tummuvat ja kuivahtavat.
4. Pyörittele filepalat ensin vehnäjauhoseoksessa, kasta ne sitten kananmunaan ja viimeiseksi pyörittele korppujauhossa.
5. Kuumenna kattilassa, padassa tai korkeareunaisessa pannussa öljyä sen verran että nugetit mahtuvat kokonaan uppoamaan sinne.
6. Paista nugetteja sopivan kokoisissa erissä tämä huomioiden. Nugeteilla menee noin 3-5 minuuttia kypsyä, fileiden koosta ja paistolämpötilasta riippuen. Nyrkkisääntö on että kanan tulee olla sisältä kypsää.
7. Voit kokeilla 3 minuutin kohdalla kypsyyttä halkaisemalla paksuimman yksilön. Älä paista nugetteja maksimilämmöllä tai ylipäätään liian kauan, tai ne tummuvat ja kuivahtavat.
Vinkit:
- Yhden hengen nugettiannos on meillä 1 - 1,5 filettä paloiksi leikattuina.
- Hyväksi todettu suhde mausteseokselle per annos: ½ tl paprikajauhetta ja maustemitta (eli noin ¼ tl) chilijauhetta ja suolaa.
- Hyväksi todettu suhde mausteseokselle per annos: ½ tl paprikajauhetta ja maustemitta (eli noin ¼ tl) chilijauhetta ja suolaa.
Kommentoi: