11.9.16

Texmex-piirakka





Kesän aikana kokatuista resepteistä parhaiten mieleeni jäi tämä herkullinen texmex-piirakka. Olisi siis huutava vääryys olla jakamatta sitä teille. Resepti ei ole aivan helpoimmasta päästä ja vaatii melko paljon aikaa, mutta se soveltuu erinomaisesti vaikka isommalle porukalle tarjoiltavaksi. Piirakanpalaset ovat myös erinomaisia jääkaappiin hamstrattuina, kun kiireinen viikko painaa muuten päälle.


6 ANNOSTA



Ainekset: 

Pohja:
2 dl vettä
½ pala hiivaa  tai  ½ ps kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja


Täyte:
1-2 sipulia
punainen paprika
100 g luumutomaatteja
2-3 valkosipulinkynttä
1 pieni jalopeno

2-3 broilerin fileetä
öljyä
1 ps tacomausteseosta
tomaattipyreetä
200 g kebablastuja
175-200 g juustoraastetta



Valmistus: 


1. Jos käytät reseptissä tuorehiivaa, niin murenna ja sekoita se kädenlämpöiseen veteen kulhossa. Lisää vielä mukaan suola, öljy sekä vehnäjauhot.
Jos käytät kuivahiivaa, käytä hieman kädenlämpöistä lämpimämpää vettä (42 °C). Lisää veteen suola ja öljy, sekä kuivahiiva vehnäjauhoihin sekoitettuna.

2. Vaivaa taikinaa käsin kulhossa, kunnes se on kimmoisaa. Jätä taikina liinan alle n. 30 minuutiksi kohoamaan lämpimään paikkaan.


3. Leikkaa tällä välin sipuli renkaiksi ja paprika suikaleiksi. Puolita luumutomaatit, ja leikkaa valkosipuli sekä jalapeno pieneksi silpuksi.


4. Paista broilerin fileet öljyssä pannulla. Leikkaa kypsät fileet ohuiksi viipaleiksi leikkuualustalla veitsellä tai pannulla paistinlastalla. Mausta tacomausteella ohjeen mukaan.


5. Levitä uunipellille leivinpaperi ja painele taikina siihen. Levitä veitsellä päälle ohut kerros tomaattipyreetä. Ripottele sitten kebablastut, kanasuikaleet, paprika, jalapeno, sipulit ja luumutomaatit pohjan päälle. Ripottele vielä päällimmäiseksi juustoraaste.


6. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin.



Vinkit:

Piirakan palat ovat lähes juuripaistetun veroisia, kun lämmität palasta ensin mikrossa niin, että päällinen on lämmin, ja paistat sitten pohjan pannulla (kevyesti öljyssä) rapeaksi. Pohjan paistamiseen riittää vain pieni hetki, joten ole tarkkana.


Kommentoi: