
"Itsetehdyt Hampurilaiset" ei tee tarpeeksi kunniaa sille, kuinka hyvän makuisia nämä ylväät rasvapommit ovat. Valitettavasti "JättihyväTriplaJuustoPekoni-Hampurilainen" ei mahtunut otsikkokenttään, ja mikä ikävintä, Hesburger on kamppanjoidensa aikana jo vienyt kaikki suomen kieleen taipuvat hampurilaisten nimet.
4 PURILAISTA
Ainekset:
Sämpylät:
2 dl vettä
½ pkt hiivaa
½ tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl
hiivaleipäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Pihvit:
1 sipuli
400 g naudan
jauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl ketsuppia
2 tl sinappia
½ tl suolaa
½ tl
mustapippuria
öljyä
Muut täytteet:
100 g
jäävuorisalaattia
2 tomaattia
1 punasipuli
1 pkt (170
g) pekonia
4 viipaletta cheddarsulatejuustoa
maustekurkkuviipaleita
majoneesia
ketsuppia
Valmistus:
1. Sämpylöiden valmistus: Murenna hiiva kädenlämpöiseen
veteen kulhossa. Lisää sekoittaen sokeri, suola, hiivaleipäjauhot sekä puolet
vehnäjauhoista.
2. Tämän jälkeen lisää vähitellen loput vehnäjauhot samalla
kun alustat toisella kädellä taikinaa. Lisää rasva ja jatka alustamista, kunnes
taikina on kiinteä pallo, mutta irtoaa astiasta ja kädestäsi. Lisää
tarvittaessa hieman lisää vehnäjauhoja.
3. Peitä kulhossa oleva taikinapallo pyyhkeellä tai liinalla,
ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä. Valmistele jauhotettu alusta,
jaa kohonnut taikina neljään osaan ja pyörittele niistä alustalla sämpylöiksi.
4. Nosta sämpylät pellille leivinpaperille, ja anna niiden
kohota uudelleen peitettynä n. 10–15 minuuttia. Laita heti uuni lämpenemään 225
asteeseen, ja sitten paista kohonneet sämpylät keskitasolla n. 10–12 minuuttia.
5. Pihvien valmistus: Kuori ja hienonna sipuli
pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään (paitsi öljy, jota
käytetään paistamiseen). Muotoile jauhelihamassasta
4 noin sentin paksuista pihviä. Paista
pihvit pannulla tilkassa öljyä.
6. Muut täytteet:
Puolita veitsellä valmiit sämpylät. Pese ja revi salaatti sämpylälle meneviksi paloiksi. Leikkaa tomaatti
ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
7. Paista pekoni pannulla rapeaksi (keskilämmöllä, ilman
rasvaa) ja laita ne sitten sivuun
talouspaperin päälle valumaan. Kuullota punasipuleita hetki pannulla pekoninrasvassa.
Laita ne sitten sivuun odottamaan.
8. Aseta kuumalle
pannulle valmiit pihvit ja laita kunkin päälle siivu cheddarjuustoa. Anna
juuston sulaa pihvin päälle. Ota pihvit sivuun. Paahda lopuksi pannulla
sämpylänpuolikkaita hetki leikkauspinta alaspäin
9. Täytä hampurilaiset
järjestyksessä: sämpylän pohja, majoneesia ja ketsuppia, salaatti,
maustekurkkuviipaleita, pihvi ja sulanut juusto, pekoni, tomaatti ja punasipuli,
sämpylän kansi. Tarjoile heti ranskalaisten tai perunasalaatin kaverina.
Vinkit:
- Voit tehdä sämpylät jo etukäteen, niin saat varsinaiset
purilaiset tarvittaessa paljon nopeammin valmiiksi. Voit myös kaksinkertaistaa
sämpylä-erän niin saat samalla halpoja aamiaisleipiä!
- Vaikka et tekisi kaikki burgereita kerralla, paista silti kaikki
jauhelihamassa pihveinä. Raaka massa ei
säily hyvin jääkaapissa. Säilö valmiit pihvit jääkaapissa, ja lämmitä sitten
tarvittava määrä uudelleen mikrossa.
Kommentoi: