18.9.16

Itsetehdyt Hampurilaiset





"Itsetehdyt Hampurilaiset" ei tee tarpeeksi kunniaa sille, kuinka hyvän makuisia nämä ylväät rasvapommit ovat. Valitettavasti "JättihyväTriplaJuustoPekoni-Hampurilainen" ei mahtunut otsikkokenttään, ja mikä ikävintä, Hesburger on kamppanjoidensa aikana jo vienyt kaikki suomen kieleen taipuvat hampurilaisten nimet.


4 PURILAISTA



Ainekset:

Sämpylät:
2 dl vettä
½ pkt hiivaa
½ tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Pihvit:
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl ketsuppia
2 tl sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
öljyä

Muut täytteet:
100 g jäävuorisalaattia
2 tomaattia
1 punasipuli
1 pkt (170 g) pekonia 
4 viipaletta cheddarsulatejuustoa
maustekurkkuviipaleita
majoneesia
ketsuppia


Valmistus:

1. Sämpylöiden valmistus: Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen kulhossa. Lisää sekoittaen sokeri, suola, hiivaleipäjauhot sekä puolet vehnäjauhoista.

2. Tämän jälkeen lisää vähitellen loput vehnäjauhot samalla kun alustat toisella kädellä taikinaa. Lisää rasva ja jatka alustamista, kunnes taikina on kiinteä pallo, mutta irtoaa astiasta ja kädestäsi. Lisää tarvittaessa hieman lisää vehnäjauhoja.

3. Peitä kulhossa oleva taikinapallo pyyhkeellä tai liinalla, ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä. Valmistele jauhotettu alusta, jaa kohonnut taikina neljään osaan ja pyörittele niistä alustalla sämpylöiksi.

4. Nosta sämpylät pellille leivinpaperille, ja anna niiden kohota uudelleen peitettynä n. 10–15 minuuttia. Laita heti uuni lämpenemään 225 asteeseen, ja sitten paista kohonneet sämpylät keskitasolla n. 10–12 minuuttia.

5. Pihvien valmistus: Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään (paitsi öljy, jota käytetään paistamiseen). Muotoile jauhelihamassasta 4 noin sentin paksuista pihviä. Paista pihvit pannulla tilkassa öljyä.

6. Muut täytteet: Puolita veitsellä valmiit sämpylät. Pese ja revi salaatti sämpylälle meneviksi paloiksi. Leikkaa tomaatti ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi.

7. Paista pekoni pannulla rapeaksi (keskilämmöllä, ilman rasvaa) ja laita ne sitten sivuun talouspaperin päälle valumaan. Kuullota punasipuleita hetki pannulla pekoninrasvassa. Laita ne sitten sivuun odottamaan.

8. Aseta kuumalle pannulle valmiit pihvit ja laita kunkin päälle siivu cheddarjuustoa. Anna juuston sulaa pihvin päälle. Ota pihvit sivuun. Paahda lopuksi pannulla sämpylänpuolikkaita hetki leikkauspinta alaspäin

9. Täytä hampurilaiset järjestyksessä: sämpylän pohja, majoneesia ja ketsuppia, salaatti, maustekurkkuviipaleita, pihvi ja sulanut juusto, pekoni, tomaatti ja punasipuli, sämpylän kansi. Tarjoile heti ranskalaisten tai perunasalaatin kaverina.


Vinkit:

- Voit tehdä sämpylät jo etukäteen, niin saat varsinaiset purilaiset tarvittaessa paljon nopeammin valmiiksi. Voit myös kaksinkertaistaa sämpylä-erän niin saat samalla halpoja aamiaisleipiä!

- Vaikka et tekisi kaikki burgereita kerralla, paista silti kaikki jauhelihamassa pihveinä. Raaka massa ei säily hyvin jääkaapissa. Säilö valmiit pihvit jääkaapissa, ja lämmitä sitten tarvittava määrä uudelleen mikrossa.


Kommentoi: