
Italialainen lihamureke
4 ANNOSTA
Ainekset:
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
öljyä
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl persilja- tai basilikasilppua
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 siivua vaaleaa leipää
2 pkt (800g) jauhelihaa
Valmistus:
1. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä, ja kaada silppu sitten kulhoon jäähtymään.
2. Silppua persilja tai basilika. Kaada tomaattimurska ja -pyre kulhoon. Lisää mukaan yrttisilppu, parmesaanijuusto sekä mausteet.
3. Murusta leivät tomaattiseokseen. Sekoita vielä joukkoon raaka jauheliha, sekä jäähtynyt sipulisilppu
4. Kumoa lihamassa uunivuokaan. Muotoile massasta käsin tiivis pötkylä, ja paista uunissa n. 30 minuuttia.
Kommentoi: