10.4.16

Corgikokin Chorizopata





Jos et ole vielä ruokalistoista pannut merkille, olemme pataruokien suurkuluttajia. Padat ovat toki hyviä, mutta niitä tulee syötyä myös halpuuden ja pitäaikaisuuden vuoksi. Näitä kahta seikkaa ei tule ylenkatsoa, varsinkin jos sattuu olemaan niin, että ruoan sponssaa Kansaneläkelaitos. Olit sitten samanhenkinen patojen puolestapuhuja, joka vain kaipaa vaihtelua, tai vasta kokinalku, onnistuu tämä ruoan tekeminen jokaiselta.


6 ANNOSTA



Ainekset:

10-12 perunaa
4-5 porkkanaa
2 tomaattia
1 punasipuli
1 paprika
2 pkt (2 x 230 g) chorizomakkaraa
1,5 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 tl kuivattua rosmariinia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria


Valmistus:

1. Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Viipaloi tomaatti, paprika, punasipuli sekä chorizomakkara.  

2. Kiehauta vesi kattilassa tai vedenkeittimessä.  Kaada vesi, kasvikset ja makkara pataan tai vuokaan. 

3. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja mausta. Sekoita ainekset. 

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti, tai kunnes kasvikset ovat tarpeeksi pehmenneitä.


Kommentoi: